onsdag 5 oktober 2011

Tänk om min första ettaKöket, inrymt i den gamla sovalkoven, är inrett med upplysta ­vitrinskåp Lidingö från Ikea. Som stänkskydd tapeten Hummingbirds med skiva av härdat glas. Tapeten fort­sätter in i klädkammaren som upplyst och med fasettglasad dörr blir en naturlig förlängning av rummet. Oljemålningen till vänster från ett danskt galleri.


I sovrummet, det före detta köket, ryms en 140 cm bred säng. Säng och sänggavel med beige sammet, Bed factory. Linneöverkast och enfärgade kuddar, Himla, mönstrade kuddar, Missoni. Tapeten Paisley house floral från Ralph Lauren/Tapi. Pardörrarna som de hade 
turen att hitta på Nacka byggnadsvård, förstärker sekelskifteskänslan.

Det stramt inredda badrummet var nyligen renoverat när de flyttade in. Färgstarka handdukar och andra detaljer mjukar upp.

Inredningen i klädkammaren är måttbeställd och platsbyggd. Tapeten är densamma som i kök och hall, Hummingbirds från Cole & son. Dörren är i ­original men där träspeglarna bytts ut mot glas.Hade sett ut såhär, då hade jag nog bott kvar där än.

Eller i alla fall haft den kvar
som en slags husmorssemesters lägenhet.

Ni vet
 ett sånt där krypin man drömmer om
 När man skulle vilja ha lite egentid och ta semester från familjelivet.

En cool lägenhet i en stor stad
som man kan åka till och bara vara i
 När livet med hus, med renoveringsbehov, på landet
kan kännas övermäktigt

Snälla, säg att det inte bara är jag som drömmer om sånt ibland
Bilder: Sköna Hem11 Kommentarer:

Fru Vallmo sa...

Nej, skit vad fint! Du är inte ensam om den där drömmen, jag skulle inte heller säga nej, till den där 1an för egen tid, men i en storstad ska det nog vara. Let´s dream together! kram

creando sa...

Ja, det kan jag sannerligen hålla med om. En egen lägenhet, som er ut precis som i drömmen. Jag kan tänka mig att åka dit för att bara sova peridovis... Tack för fin hälsning hos mig! Till dig återkommer jag gärna! Kramar Kicki

Att vara någons fru sa...

Å så ljuuuuvligt!

Dessi at [Home and desire] sa...

Riktigt läckert! Där hade jag nog också bott kvar i så fall ;)

~ Ina ~ Inas House sa...

Ja tack till den mysiga ettan!
Kramar Ina

Miss M sa...

Du är inte ensam =) Tänk att få öppna upp dörren till sitt krypin, sätta på bra musik och tappa upp ett varmt bad, och bara vara med sig själv i sin gen lilla värld *gilla* =)
KRAM

Rebecca sa...

Haha, du är INTE ensam om att tänka sådär!

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Wow vilken mysig lägenhet. Ja tänk att bara ha ett litet kryp in som man kan inreda bara som jag vill...Fast jag vill ju inte vara utan det andra livet med älskade maken förstås...:)

Elvira Spekulerar sa...

Maria (och ni andra också förstås) Jag vill inte heller vara utan det andra, men ibland kan det vara skönt att bara få egentid och varför inte ha det i en snygg miljö :).

Kram Elvira

anna of sweden sa...

Ja, en sådan lägenhet skulle man ha. I New York. ;)

Anna/Rackarungar sa...

och nu när jags er bilderna här tänker jag att jag nog är lite kär i deras sovrum också! Himla fin gavel det där.. Tänk att de fick plats med så mycket snyggt i en liten etta!!