fredag 26 augusti 2011

Min dator dog igår

Inte helt oväntat kanske, då den har låtit som ett tröskverk ett längre tag och jag har ju haft funderingar på att lämna in den på service.

Igår hade även batteriet helt lagt av och datorn ville inte ens starta, det blev ingen reaktion alls när jag satt i stömkabeln för att ladda upp den.

Får se om den går att rädda, eller i allafall innehållet i den, man förbannar ju sig själv för att man inte har sparat bilder och annat som känns viktigt att ha kvar, på ett externt minne.

Blir ju såklart sugen på att köpa en ny dator nu  då min har ett par år på nacken och då är min fråga, vad ska man köpa, PC eller Mac?

Det jag är ute efter är en dator som jag kan surfa, blogga, betala räkningar (eller ja, finns det någon dator som gör att man slipper just den biten, så vill jag ha en sån), lyssna på musik och se på film eller TV på. Inget avancerat alltså.

Berätta gärna vad du har för dator och vad du uppskattar mest med den,  för jag vill ha så mycket tips och ideér som möjligt, 
3 Kommentarer:

Åse - Interiörguiden sa...

Jag beklagar verkligen din dators eventuella död! Själv är jag en inbiten PC användare, jag har sådan hjälp av deras program så jag kommer nog inte byta till Apple i första taget, även om de är betydligt mycket mer säkrare vilket är en stooooor fördel!

Fröken Fräken sa...

Eh.. typ av dator..? Öh, tja..? :-D Jag "ärver" alltid min brors gamla dator eftersom jag är helt obrydd i märken, medan han är galen i att skaffa det senaste ;-D

Milla sa...

Om du inte är ute efter "deeesign" som Apple har, och får betala för det, så tycker jag du ska välja en bra PC. Inte den billigaste "smäck PC:n". Bra skärm om man vill kolla på film. Eh, eller är det en stationär eller bärbar du ska ha? Jag är gift med en PC-säljare, och jobbar ju själv på stora IT-företag, så förstås är det PC som gäller för mig :=) och vi har nåra stycken härhemma... för olika syften. Vi är väl en IT-nördfamilj ;=) Hoppas det går att rädda en del av din! Kram Milla