tisdag 31 maj 2011

Tisdagstema 22 - Sommarbordet

Som en katt bland hermelinerna känner jag mig bland alla kreativa människor som huserar inne på Fabriken, då jag inte bjuder på så många egna bilder i de olika teman som dyker upp på tisdagarna.

Jag hoppas att ni har överseende och att jag inspirerar med det jag hittar runt omkring på nätet.

Den här veckan fann jag sommardukningar i olika färger som jag kände att jag ville dela med mig.

Duk av linnetyg Aina, 59 kr/m, Ikea. Stora vaser ­Future, 419 kr, ­de mindre, 215 kr och skål med ­hortensia, 239 kr, alla från Holmegaard. Glasurna med lock, 760 kr, Svenskt tenn. Vitvinsglas ­Prelude, 549 kr, Orrefors. Vinglas Felice ur den officiella bröllopsserien, 815 kr, Reijmyre. ­Vattenglas Illusion, 249 kr, Orrefors. Ekologisk ­lemonad från Gastronomileverantören. Bestick Pantry, 16 delar, 1  499 kr, Gense. ­Linneservett, 240 kr, Svenskt tenn. Undertallrik Tara, 34 cm, 349 kr, Himla. Mattallrik Bjuda, 139 kr, Höganäs. Assiett av Anna Svensson, 350 kr, Garbo. ­Tennask, 550 kr, Svenskt tenn.Den sista bilden kännetecknar nog våra sommardukningar mest, kanske inte just med den maten, utan det att vi oftast tar med oss en picknickkorg och åker iväg för att äta gott och umgås ute i det fria.

Bilder: Nätet, Sköna Hem och Aftonbladet8 Kommentarer:

Åse - Interiörguiden sa...

Det är likadant för oss, vi föredrar också pick nick i det gröna framför fina sommardukningar.

Anonym sa...

Jag brukar faktiskt göra så att jag och Min kille åker ut, tar med vandringsryggsäckarna och tillbringar några dagar ute, eller iallafall en dag. Men nu i sommar ska vi försöka med en hel vecka. Bara vi två, utan tält ;o

Fru Vallmo sa...

Jag älskar att "picknicka" men det ser aldrig aldrig ut som på dem fina bliderna på tidningen. Även om vi tar med oss många godsaker (alltså mer än fika) ser det "strulig" på filten ut, men trots allt är det himla mysig. Och ALLT smakar mycket mycket bättre ute i det gröna än hemma, eller hur?

Anna sa...

Åhh, älskar sommardukningar :)

popetotrora sa...

Klart det är ok att bjuda på lånade bilder! Speciellt när dom är så härliga och inspirerande som dessa. :-)

isa sa...

Vilka fian bilder gumman!!! Egna eller inte detta är ispiration på hög nivå!!! =)
En av iderna som du visade nu med vimplar i trädgården den iden ska jag själv låna nu i från ditt kollage. Tack så jätte mycket för inspirationen gumman. Kramar

Emma sa...

Hej! Vad kul att du tittade in till mig så att jag kunde hitta dig!
Jag tycker inte alls att det gör nå't att det inte är dina foton, de är så inspirerande...och det är väl det som är tanken? =)
Ha en fin kväll.

Kram Emma

Petronella sa...

Inspirerande, somrigt och härligt :) //Petronella