onsdag 5 januari 2011

Den ofrivillige fritidsforskaren

det är jag det. Trivs inte alls med att vara utan jobb, jag behöver arbetskamrater, struktur i vardagen och utmaningar i arbetet, så nu är jag som en slokande växt som behöver lite ny näring och en skvätt vatten för att blomma upp igen.

Det går ganska snabbt att hamna i en negativ snurr när man är hemma såhär, att man inte tror att man kan någonting längre, hur ska jag kunna övertyga någon arbetsgivare att anställa mig, när jag inte ens kan övertyga mig själv?

Nej jag får ta och spotta upp mig lite, klippa håret och skaffa ett jobb liksom.


"Hallå världen!! Här kommer Elvira, ge henne ett jobb, hon är en socialt kompetent person som är nyfiken och har lätt för lära sig nya uppgifter, hon är också grymt serviceminded och rapp i käften, en person som ni vill ha i er omgivning och på en arbetsplats helt enkelt."

Den här låten spelade de på radion i våras när jag blev uppsagd från mitt arbete pga nerdragningar. Jag vet inte, men den passade så bra in på vad jag kände då, som ett förhållande som tar slut, en relation som har gått upp och ner, men som jag kände att jag tänkte gå stark ur.


2 Kommentarer:

YvvePyvve sa...

Hoppas du kommer igång igen! Det verkar ju vara ruter i dig! Min bloghörna är på Traktormannens kontor. Ett rum där jag looovat att inte göra något alls. Inte ens städa. För det brukar försvinna så mycket när jag städar. *Fniss*.

Förr eller senare finns ett jobb till dig också!

/YvvePyvve, som också känt på det där med att vara arbetslös och ha alldeles för mycket tid och lite energi.

Att vara någons fru sa...

Det här kommer att gå utmärkt. Du får se det som att det inte alls handlar om dig eller att du inte kan. Du bara pausar en liten stund. Det är allt.