tisdag 7 december 2010

Dag 28 - Det här saknar jag

Vilka tankeställare jag har fått ibland, i och med den här utmaningen som jag tog mig an precis när jag började blogga. Det blir en del rannsakan och en titt in i sig själv och det är inte precis vad jag är van med, fullt upptagen som jag är med att vara mamma, hustru, jobbsökare och vardagspusslare.

När jag sitter och funderar över vad det är jag saknar så kan jag inte komma på någonting rent materiellt, det är klart att man kan önska sig en massa saker, som en iPhone, systemkamera, nyrustat hus osv. men det är ju inget som jag direkt saknar, jag klarar mig ju ändå, utan de prylarna.

Just nu saknar jag förstås ett jobb, men det är ju något som jag tänker att det löser sig det sig alltid med, så det är ju inte heller något jag står och faller med.

Jag är faktiskt ganska nöjd med mitt liv, det är klart, jag kan komma på mig själv ibland med att jämföra mig med andra och deras "perfekta liv", men då får man tänka ett varv till och inse att alla har något i bagaget som de inte är nöjda med.

Min självkänsla och mitt självförtroende är något jag alltid får jobba med, då jag gärna är väldigt självkritisk och inte gärna ser mina bra egenskaper. Allrahelst nu när jag söker jobb så får jag ta tag i mig själv, tänk att det kan vara så svårt att hävda sig, jag behöver verkligen en spark i rumpan ibland.

Tänk vad skönt att komma på en alldeles vanlig tisdagsmorgon, att jag faktiskt inte saknar något i mitt liv.

"Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get"


6 Kommentarer:

telmas mamma sa...

Åh, älskar Forrest Gump!
Så skönt att komma till den insikten! Jag har funderat på att hoppa på den där utmaningen jag med på min stora blogg mumari.com, men det blir aldrig av.
Tack för din kommentar på telmas ^^

isa sa...

Du är en klok tjej du.. Men vist det är jätte svårt att hålla kvar den tanken och den balansen. Jag känner ofta att jag blir nöjd med det jag tar mig an och att min familj är helt okej. Förr försökte jag vara så perfekt jag bara kunde. Men föll alltid efter ett tag.
En gång väldigt hårt dessutom. Så jag lärde mig att lagom är bäst ;)
Jag duger så som jag är. Dock inte för alla människor men för dem två som står mig närms min man och min dotter. Och det är det ända som gäller för mig!!!!

Jag förstår att du saknar att jobba!!! Det gör jag med.
Vad vill du jobba med???? Har du gjort upp en plan på vad du vill?? Ja det är jätte svårt att plocka ur dem bra sakerna om en själv. Jag tycker att du verkar vara en driven, ärlig, fundersam och jätte trevlig tjej med sunda värderingar. Ja i bland behöver man en sprak i baken.
:)
Det gör vi alla!!! Kram isa

P.s vad då för utmaning i början av bloggandet???

Att vara någons fru sa...

Förstår precis vad du menar.

Miss M sa...

Den insikten är den bästa i världen! Och när den väl drabbar en, om så bara för en sekund, så känner man sig som världens lyckligaste =)

Tina // Peppar och Vanilj sa...

Vilken styrka det finns bakom dina kloka ord... Precis som du säger så har faktiskt alla något som iallafall tidvis tynger i sin ryggsäck. Något som inte syns för allas ögon. Det tror jag.

Jag skickar dig en innerlig kram och hoppas du vilar trygg i idin uppenbara klokhet och att den sköna känslan i magen vinner ;)

K R a M // T i n a

Elvira sa...

Ibland är man mer stark än annars.. igår morse började jag på topp för att dala ganska snabbt framåt kvällen, men idag är det bra feeling igen. "Kom igen katten det svänger ju" är mitt nya motto tror jag ;).

Tack för era fina ord tjejer

Kraaaaaaaaaaam