lördag 4 december 2010

Dag 25 – Min Favoritfärg är

GRÖN....  Hittade en jättebra text här om olika färger, såhär står det om

GRÖNT
Den gröna färgen står för harmoni; den stabiliserar.Grönt är mitt emellan rött o lila: det är bron,porten i spektrumet- som hjärtat i kroppen.
Kärlekens läxa behöver läras för att man ska komma över den grönes bro. Grönt är idealisk, socialt medveten, hjälpsam o osjälvisk. Läkare o sköterskor befinner sig i den gröna strålen. Pålitlig o diplomatisk är gröna begrepp.

Grönt kan se saker från båda sidor men är ibland moralisk. Grönt är klarhet o förståelse. Den hjälper dig att göra ditt bästa o finna din nisch. Den ger självkänsla. Grönt står för framgång, speciellt i affärer.
Grönt är det goda livet o kärleken till att samla ägodelar. Grönt förväntar sig det bästa. Positivt grönt är en givare. Den är generös o älskar att dela med sig av vad den samlat ihop. Den är kärleken till utomhusarbete.

Grönt kan indikera svårighet att finna en utstakad väg i livet. Det kan finnas en konflikt mellan idéer o känslor som förosakar oordning o omvälvning. Men med gröna människors förmåga att skilja mellan rätt o orätt o att balansera kan denna konflikt leda till korrekt bedömande o handling.

Grönt bildas av två grundfärger: gult o blått. Gult ger klarhet o blått ger insikt.Tillsammans hjälper dessa två minnet. Detta gör grönt till en viktig healingfärg, eftersom de flesta fysiska o mentala sjukdommar är resultat av händelser i det förflutna. Använd grönt som ett tonikum. Det är bra vid chock o trötthet, hjälper vid illamående o magont, mildrar huvudvärk o är välgörande vid klaustrofobi.

Gröna motsatser: en promenad över gröna fält förnyar kontakten med naturen
Stabil- instabil återupprättar inre balans o harmoni.

Positiva gröna nyckelord
Diskret Förnuftig Produktiv naturens helande örter innehåller den gröna färgens kraft
Välvillig Tolerant Begåvad

Negativa gröna nyckelord gröna födoämnen främjar avgiftning o ökar fysisk uthållighet
Misstänksam Bitter Glömsk
Girig Oberörd opålitlig Besviken                          

Bild: Elvira spekulerar


Stämmer rätt bra faktiskt... vilken är din favoritfärg?

0 Kommentarer: