måndag 15 november 2010

Köpa systemkamera - tips mottages tacksamt

Tänk om man kunde önska sig en systemkamera med tillhörande fotokurs i julklapp, det skulle ju vara en dröm. Men eftersom jag inte lever i en Hollywoodfrutillvaro och mina nära och kära runt omkring mig är vanliga knegare (haha, underbart ord - knegare) så får jag nog ta och börja spara ihop lite slantar till en sån själv. Men vilken ska man välja då? Jag har kikat runt lite här på nätet men har inte blivit klokare för det, det finns ju en uppsjö av tips och idéer.

Vad är jag ute efter då? Jo som den nybörjare jag är så vill jag ha en kamera som är lätt att förstå sig på, jag vill kunna ta porträtt och landskapsbilder, kunna zooma in på detaljer och få en fin skärpa  i bilderna. Har du något förslag så läser jag gärna om det.

2 Kommentarer:

Anna sa...

Jag har alltid använt mig av Canon Eos... just nu har jag en Canon Eos 500D. Jag gillar den.. lättanvänd. Största fördelen med den jämfört med tex Canon eos 300D är att man kan filma med ljud. Annars funkar ju en 300D lika bra.. det viktigaste är ju faktiskt ett bra objektiv.

Elvira sa...

Tack Anna, ja det lutar nog att det blir en Canon iallafall. Får gå in på en bra fotoaffär för att få mer tips om objektiv osv.

//Elvira