torsdag 21 juli 2011

Val av bloggnamn och bloggportal

Jag har ett dilemma och vill gärna ha er hjälp i hur jag ska göra. Jag tänker nämligen registrera ett domännamn till min blogg och har börjat fundera fram och tillbaka på huruvida "Elvira Spekulerar" är ett bra bloggnamn eller inte.
Snälla tyck till, ska jag behålla det namnet, eller ska jag hitta på ett helt nytt?


Jag har ett annat bloggnamn i tankarna, nämligen

"Sometimes i surprise myself by"
being pretty damn fantastic - men oftast känner jag mig som en kvinnlig variant av Papphammar

där jag tänkte skriva under mitt verkliga namn. Men nu när jag har bloggat ett tag med "Elvira Spekulerar", så känns det konstigt att helt plötsligt byta namn.

En annan sak som jag också funderar på, är om jag ska byta bloggportal till Wordpress, men jag känner även där lite tveksamhet, då jag är bekväm med Blogger och tycker att det är smidigt att blogga här.

Ni som har erfarenhet av både Wordpress och Blogger får gärna skriva och berätta om era erfarenheter av de portalerna.

Är tacksam för alla tips och idéer jag kan få!
7 Kommentarer:

Åse - Interiörguiden sa...

Själv gillar jag ditt nuvarande namn, men om du ska byta så välj gärna ett så kort namn som möjligt då blir det mer sökvänligt.

Jag började med att använda mig av WP och eget webbhotell, men bloggen blev så pass smittad av farlig kod att jag var tvungen att lägga ner den och börja om (på Blogger). Nu är jag, trots detta, också riktigt sugen på att åter flytta över bloggen till WP eftersom jag gärna vill ha mer kontroll över bloggen. Men Blogger är bekvämt och säkert, så jag kommer nog att vela ett bra tag till innan jag bestämmer mig. Men om du vill skaffa eget webbhotell så har City Network, http://www.citynetwork.se/, ett riktigt bra erbjudande just nu.

Lycka till med alla beslut : )

Hildas hem - Sofia sa...

Jag gillar "Elvira spekulerar" men om du ska byta så håller jag med Åse ovan att det bör vara ett kort namn - för att inte göra det för krångligt. Jag har ingen erfarenhet av WP så där kan jag inte ge några tips. Jag trivs faktiskt med Blogger - trots att det varit en del problem tidigare.

Lycka till! :)

Catarina sa...

Jag tycker du ska ha "Elvira spekulerar" det andra var lite för långt. Lite för mycket.

Har ingen erfarenhet av Worldpress. Tror jag försökte registrera en sån men tyckte att det var för krånglit och ville inte betala för att kunna ändra layoten.
Men det är ju bra om man kan lösenordsskydda vissa inlägg...

Jag trivs precis som du bra med blogger.

Michaela sa...

Jag tycker det är jätte bra. Det ska du klart ta.
Kostar det att registrera ett domän namn??

Fru Vallmo sa...

Hej söta Elvis ;),
jag tycker båda namn är bra, den nya i dina tankar, tycker jag är jätterolig, och skulle även passa på mig ;)
Skulle vara spännande med ditt riktiga namn, men för mig spelar det ingen roll, jag följer ändå! Ska åka till Tyskland i natt, så det blir spännande när jag kommer tillbaka hur du har valt. Kram kram Ute

Anna sa...

Om du vill byta namn för att det inte är ditt riktiga, så kanske du skall byta till "******** Spekulerar". Jag tycker som de andra att förslaget var lite krångligt. Om du ska byta namn, och inte blogga undercover, så tycker jag du ska döpa bloggen till något du känner dig bekväm med att uttala högt, hah. Jag tycker ibland att det är drygt att berätta att min blogg heter kulturgryningen, eftersom det låter så högtravande. Tanken bakom namnet framgår ju inte när jag uttalar det...

Elvira sa...

Tack för eran input allihopa, som ni kanske märker så blev det Elvira Spekulerar och att jag också blev kvar på Blogger, iallafall ett tag :) .

Kram Elvira