lördag 12 mars 2011

Svar på frågestunden...

Vad fick dej att börjar blogga? 
Svar: Av nyfikenhet och för att ha någonting att pyssla med under min ofrivilliga fritidsforskarperiod. Jag hade kollat runt på många inspirerande bloggar innan jag själv tog steget. Att blogga höll mig igång under en tung period när jag var hemma. Nu när jag har börjat jobba igen, märker jag vilken tid bloggandet tar. Det här med att komma på nya inlägg, kommentera andras bloggar så att de kikar in hos mig osv. Jag hoppas att jag kan fortsätta hålla ångan uppe och ert intresse vid liv.


Har du alltid önskat dig en stor familj? Hur organiserar du/ni alltihopa stor familj/stor hus/stor bil?
Svar: Haha, nej när jag var yngre visste jag inte ens om att jag skulle hitta den rätte, men det gjorde jag ju och sen ramlade det bara på. Vi fick vårt första barn efter bara ett par år tillsammans, sen kommer nästa efter ännu ett par år, Och när vi tänkte att "ska vi inte ha en till" så fick vi två stycken på en gång. Vi fick alltså fyra härliga ungar inom loppet av fyra år...


Vilken resa det har varit och fortfarande är. Det är en rikedom att få barn och följa deras utveckling genom livet, på både gott och ont. Man får lära sig ett och annat om sig själv också, vad man klarar av osv. 


Hur vi organiserar altihopa vet jag inte, ingen av oss är särskilt organiserade, men med kärlek, humor och en stor skopa envishet så funkar det, det måste det ju. Men nog är man trött emellanåt, det kan jag inte sticka under stol med. Det är ett arbete i sig självt att få ihop alla delar i en familj.


Berätta mer om din stora familj, stora hus, stora bil och din lilla katt ;)
Svar: Vi är alltså en familj på 2 vuxna och fyra barn, en tjej och tre killar, vi bor på en gård i ett herrgårdsliknande hus som är i behov av rust och uppiffning, mestadels tapetsering och målning. Den stora bilen kommer sig av att vi är många ;) . Den lilla katten är född ute i ladan av sin kattmamma som bjöd in sig själv till familjen när vi flyttade ut hit. Hon lurade oss att tro att hon inte hörde hemma någonstans och något år efteråt så fick vi reda på att hon flyttat ifrån stället hon bodde på pga att hon inte gillade hunden som tillkommit i familjen. Lika speciell som hon var, är vår lilla Misse nu, han kan till och med säga "mamma" till mig *S*. 


Hur hittade du en bra terapeut?
Hmm, det där är nog väldigt individuellt, för min del blev det genom familjerådgivningen.  Bor du i Stockholm eller Göteborg kan ju det här vara ett prisvärt alternativ. Det är ju viktigt att det klickar mellan dig och din terapeut, du ska alltså inte vara rädd att byta om du känner dig obekväm eller missnöjd.


Ta chansen att gå i terapi, det är otroligt uttömmande, men också ett tillfälle att få prata av sig och få bekräftat att det inte är konstigt att livet känns tungt ibland och att man inte orkar emellanåt. Du kommer att gå starkare ur den fas du är i, om du får "lätta på trycket" hos någon helt utomstående. 


Det är min erfarenhet av det i alla fall.


Vilket är ditt allra bästa loppisfynd?
Det är svårt att välja ut det bästa loppisfyndet, jag gillar det mesta som jag fyndat på loppis.  Den här kakburken tycker jag mycket om, helst när den är fylld med kakor :) . Gillar loppisfynd som man kan använda i vardagen.


Bild: Elvira spekulerar

Roligt med frågor, är det någon mer som undrar över något så ta chansen att fråga på, jag svarar på allt mellan himmel och jord.


4 Kommentarer:

Fru Vallmo sa...

Tack, härliga fina svar! Krama din dotter speciellt, jag är också en tjej med 3 bröder, det är inte alltid lätt, men vi klarar oss!! :)
Loppisfynd är kanon!
Ha en fin helg med din familj
Kram

Fru Vallmo sa...

Hej igen,
det finns en utmaning hos mig till dig. Varsågod!

Att vara någons fru sa...

Vad kul att få läsa mer om dig! Och det är så jäkla viktigt att man hittar rätt terapeut. Tror många träffar en som det inte klickar med och sen bygger man hela sin uppfattning om terapi på just det.

Emilie Winberg sa...

Vad roligt! Exakt den burken har ajg precis fått ärva :)