torsdag 3 februari 2011

Läs för era barn

En sak som jag har gjort sen barnen var riktigt små, är att gå till Biblioteket. Det är en otrolig glädje att läsa böcker för sina barn och de får så mycket gratis med sig språkmässigt när man gör det. Här kommer några favoriter som vi har bläddrat i och läst ett flertal gånger.Anna-Clara Tidholms, Knacka på, Ut och gå, Hitta på och Varför då, är en bokserie som i sin geniala enkelhet passar de allra minsta.


Anna-Clara har även illustrerat sin man Tomas Tidholms underbara och underfundiga serie av böcker, som handlar om Ture och hans hund Hej.
Pannkakstårtan

Sven Nordqvists böcker om Pettson som är för de lite äldre barnen, är en riktig klassiker. Vi har alla böckerna här hemma och det funkar fortfarande att ta fram och läsa dem. Man hittar alltid på något nytt i de fantastiska illustrationerna.Dagbok för alla mina fans : Gregs bravader

Något jag läser just nu för pojkarna, som är i låg och mellanstadie åldern, är Gregs Bravader av Jeff Kinney, vi är inne på andra boken i serien nu och vi skrattar högt om kvällarna, när vi sitter i soffan och läser och tittar på bilderna.

Jag älskar att läsa böcker och är glad att barnen fortfarande vill att jag läser högt för dem, man kan säga att jag är deras egna ljudbok här hemma. De här böckerna som jag har rekommenderat, är böcker som jag också har glädje av, då det är en humor i dem som går hem även hos oss vuxna.

Men just ja, jag höll ju på att glömma en annan guldklimp i bokvärlden. Johan B Pettersson har ju skrivit och läst in den helt fantastiska serien om Lill-Jan, Den siste snapphanen. Kan varmt rekommenderas som ljudbok vid semesterresor.Böcker av ovanstående slag gör mig alldeles varm i kroppen av lycka, det toppar Internet och spel vilken dag som helst i veckan.

8 Kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Ja, man minns ju fortfarande själv hur man älskade högläsningsstunderna när man var liten.

Hemma hos oss sa...

Nu låter jag som reklamen om tandläkaren, men jag är inte bara mamma jag är förskolelärare också så ja- det är jätteviktigt och bra att läsa för sina barn! =) Knacka på var en favorit här också, man kan ta steget vidare och prata siffror(antal), färger osv. Just nu är Alfons Åberg favoriten här vid läggdags!

~ Ina ~ Inas House sa...

Härligt med böcker och det sätter verkligen fart på barnens fantasi och lek. :)

Önskar dig en fin dag!
Kram Ina

Vintage House sa...

Hej
Härliga tips, gillar böcker, men är dålig på att gå till biblioteket.
kram
sandra

isa sa...

Som dyslektiker hatar jag att läsa fast att det är viktigare än någonsin att träna.. För ella har det varit dåligt med sagostunder än så länge. Knacka på boken har hon fått i födelsedags present så den får jag börja övnings läsa på snart ;)Kramar

popetotrora sa...

Ja, det är så mysigt att läsa för barnen! Min 2,5-åring ber nästan varje dag om att man ska läsa för honom och jag är så glad för det! :-)

Elvira sa...

Isa, det är själva stunden tillsammans som kan vara nog så viktig vid sängläggningen,att man tar sig tid med barnen i lugn och ro innan dem ska sova och det går lika bra att mysa till det med en bra ljudskiva/bok istället.

Kram

Keeya sa...

Ja jag håller med. Min dotter är bara tre månader men jag läser för henne redan och hon verkar älska det! :D