torsdag 24 februari 2011

Jag gillar Petra Mede


Kanske inte allt hon gör. Men ofta är hon fruktansvärt rolig på ett stöddigt och irriterande sätt, så jag kan inte låta bli att tycka om henne. Hon är en intressant person, som både roar och upprör, en inspirationskälla helt enkelt.

Vad tycker du?”Lidande att 
vara ett geni”Foto: MIKAEL GUSTAVSEN

Fakta:

Namn: Petra Maria Mede.
Ålder: 40.
Yrke: Komiker, programledare.
Familj: "Singel - men mycket familjeliv".
Bor: ”I en stockholmslägenhet, utanför fönstret ser jag Katerina Janouchs enorma villa och hennes enorma sexualitet. Jag ser ner – och ser allt jag inte har”.
Aktuell: Ny krönikör på Aftonbladet Wendela. Medverkar i ”Välkommen åter” på Tv4 med bara kvinnliga komiker. Ny, egenskriven karaktär i ”Cirkus Möller” som börjar 22 oktober på Tv4.
Inkomst: ”Tar ut en lön på cirka 400 000 per år ur mitt aktiebolag”.

Komikern Petra Mede – Wendelas nya krönikör

Ett ögonblick, Petra Mede, 40,
som i morgon gör entré som krönikör på Aftonbladets Wendela-sidor.
Varför tror du att jag rekryterade just dig som krönikör till Wendela?
– Jag tror att du vill ha en kvinna som har varit med om en hel del, som har åsikter och ibland kan skruva dem åt det komiska hållet. (Viskning:) Och så vill du tjäna pengar på mig!
– Min hjärna går alltid på högvarv! Om jag så bara står och diskar, så tänker jag alltid på de existentiella frågorna. Det är ett lidande att vara ett geni.
Krönikedebut i morgon. Hur känns det?
– Väldigt spännande och lite nervöst, för här kommer jag ändå med vissa pretentioner. Vi komiker tar alltid död på alla människor som har de minsta pretentioner. Men jag gillar att kasta mig ut.
Vad kommer vi få möta i dina texter?
– Framför allt min lite allvarligare sida. Men eftersom jag är den jag är kan jag inte låta bli att försöka få mina läsare att skratta ibland.
Wendela sätter fokus på familj-, relation- och jämställdhetsfrågor. Vad var det som tilltalade dig?
– Bra ämnen. Jag kände instinktivt "här skulle jag kunna bidra med något". Det är inte säkert att jag skulle ha tackat ja om någon annan tidning hade frågat.
Vilka ämnen hoppas du få kommentera?
– Jag går igång på genusfrågor, men jag är ingen Tiina Rosenberg, det kommer från mitt hjärta och min hjärna. Ta som exempel den mansdominerade komikerbranschen – det krävs ju att både män och kvinnor anstränger sig för att det ska komma till en förändring.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Jag fick en sådan fin, ömsint klapp på kinden av min bästa vän igår kväll. Gärna en sådan till. Mer beröring i mitt liv!Artikel ur Wendela från 15/10 2010.
3 Kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Jag gillar henne ibland :) När hon inte tippar över kanten och blir överdriven. Men det är kul med färgstarka kvinnor.

Miss M sa...

Jag älskar henne! Fram för fler "in the face" kvinnor som vågar vara på och störa säger jag!

Stor kram till dig!

Hildas hem sa...

Jag gillar Petra - i alla fall oftast. det har hänt att hon har blivir "för mycket" vid något tillfälle. Men oftast är hon bra :)

Jag har ju varit borta ett tag nu och missat din underbara nyhet om jobbet. Stort, strot grattis! Så himla roligt. Jag förstår att du känner dig taggad nu och bara vill bita tag i allt! Jag är så glad för din skull! :)

Stor kram
Sofia