onsdag 16 februari 2011

Det är roligt att leva

och få se hur det går...

Visst är det väl så.

Igår var jag och lyssnade på Fredrik Strängs föreläsning om hans liv som äventyrare och bergsklättrare, han firar 10 år som det i år, vilket är väldigt imponerande.Imponerande är också vissa människors energi och livsglädje, det är nyttigt att gå på föreläsningar ibland och få ny inspiration. Fredrik ser ut som och är som en grabb, som ivrigt åker runt och bestiger berg, det var roligt att lyssna på honom och han sa att det finns två sorters människotyper, Överlevare och Levare, vilket man också kan läsa om hos Ulrica Gabriel, som beskriver de två olika typerna ungefär såhär;

En överlevare är en person som tar tag i sina problem genom att ta hjälp från vänner, coacher/ terapeuter och genom att läsa sig till olika lösningar.

Levaren lever sitt liv här och nu, de har hittat sin plats i livet och hjälper gärna andra att finna sitt välmående.

Jag känner att jag är en blandning av båda de här typerna, beroende på vilken fas i livet jag befinner mig i.

Min terapeut sa (känns skumt förresten, att skriva det, "min terapeut", jag får associationer till Tony i Sopranos på något vis *S*) men jaja, hursomhelst så sa hon det, att jag och min man är som enbuskar, som envist står kvar fast det blåser hårt runt omkring oss, vi kanske viker oss lite, för att snabbt resa oss upp igen och envist stå kvar.

Det var så häftigt när hon sa det, för det stämmer verkligen, jag kan känna att det är hemskt tungt ibland, men jag skulle aldrig ge upp, jag är för envis för det. Och jag vet ju någonstans att det alltid brukar lösa sig till det bästa, det tar bara olika lång tid ibland.

Vilken typ är du? Överlevare eller levare?

"Ett äventyr uppstår när man sätter allt på spel, inklusive ens förutfattade meningar om världen och sig själv, och vågar möte en värld man inte känner."

Citat: Fredrik Sträng8 Kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Måste man välja? *s* Jag pendlar nog mellan de båda. Visst är det häftigt att gå och tanka energi på föreläsningar.

Fru Vallmo sa...

Har också svårt att välja en typ. Jag tror jag är en blandning, ibland behöver jag hjälp av andra och ibland känner jag mig stark att vara vägledare, det beror på så mycket...
Älskar citat! Ha en bra dag! Ute

Åppå Källbackan sa...

I somrast var jag nog en överlevare... då kunde jag inte vara utan min familj. Men nu har jag nog gått över till en blandning. Man lär sig att leva i nuet om man inte lever alls på en tid. Och det är ju skönt! :) Jag är mycket starkare nu än vad jag har varit på länge, och däför klarar jag också av att vara hemma varje dag (förr skulle jag ha blivit uttråkad direkt!), och inte känner jag heller för att jobba ännu, så då gör jag inte det. :)

Hoppas du har det bra Elvira!
KRAM från Sandra

Hemma på Landet sa...

Kan tänka mig att det där var intressant.:-) Kram Stina

Vintage House sa...

Låter jätteintressant, ibland måste man tänka lite extra.
ha en skön dag
kram
sandra

Jenny sa...

Hej Elvira!
Låter som en intressant o givande föreläsning. Hmm, vad kan jag vara kanske lite av båda?? :)

Kraam Jenny

Sandra | Inspirera Mera sa...

Åh den föreläsningen hade jag gärna lyssnat på. Jag är extremt envis och en evig drömmare så det är nog lite av en blandning.

Svar:
Tack så mycket! Hoppas du hade en mysig alla hjärtansdag.

Kringlor och krusiduller sa...

Spännande! Många kloka ord!

Jag är nog lite av både och kan jag tänka, liksom du och din man viker jag inte så lätt även om det är svårt och tungt. Samtidigt väljer jag ibland att följa ödet lite i livet - att liksom följa med i det som händer bara och inte kämpa emot.

Ett ordspråk som följer mig är:
"Den som uppfattar framtiden som motvind går åt fel håll".

(Jag vet tyvärr inte vem som har skrivit dessa rader).

Tack för dina fina ord i min blogg :-).

Kram, kram/ Åsa