lördag 5 februari 2011

Angående det här med blommor

Jag har inga gröna fingrar när det gäller blommor överlag, jag har haft ihjäl många blommor i hemmet under åren, det är inte det att jag inte gillar dem, men jag har lite svårt med det där att komma ihåg att vattna blommorna.

De blommor som överlever bäst hos oss är Pelargoner och Julstjärnor, av någon konstig anledning.

Pelargonerna får bo i vår matkällare över vintern, där de får stå mörkt och ostört ända tills jag plockar fram dem och klipper ner och byter jord till dem. Inget märkvärdigt alls, utan jag har gjort så i något år med några av pelargonerna och de har tagit sig varje gång, vilket är en fantastisk grej för mig.

Bild: Leva & Bo

Pelargoner är väldigt tacksamma blommor att sköta och symboliserar verkligen sommar för mig, så det är en fröjd att omge sig med dem i fönstrena och i krukor ute på gården.


5 Kommentarer:

Daniel sa...

Fin header! =)

popetotrora sa...

Jag är också sjukt dålig på att hålla blommor vid liv. Har många gånger fått tipset att just pelagoner är lätta att ta hand om. Nu när du också säger det kanske man skulle försöka sig på dom.

~ Ina ~ Inas House sa...

Pelargoner är en tacksam blomma och är en riktig klassiker. Jag har bytt jord idag och klippt ner dem rätt rejält så jag får se om de orkar ta sig. Annars blir det trädgårdshandeln nästa. :)

Kramen Ina

Fröken Fräken sa...

Jag har mer problemet att jag övervattnar mina blommor.. så vi får se hur min klöver klarar sig! Pelargoner är ju så fina, men tyvärr är jag allergisk mot dem... men hade jag haft några så hade jag väl vattnat ihjäl dem! ;-D

Johanna.B sa...

Jag gillar också Pelargoner och som tur är älskar dom att stå i vårt ljusa fönster. Har just nu bara en men vill ha fler till våren så jag frågade i blomaffären och dom skulle få in dom om några veckor. Kom dock på att man ju faktiskt kan ta sticklingar från den jag har, ska testa det!

Kram
/Johanna