måndag 3 januari 2011

Börjat använda kalender

som jag inte har gjort på några år, har haft allt i huvudet, haha, nej men jag har skrivit in det mesta i telefonen eller på almanackan i köket.

Men så hittade jag på den här fiffiga almanackan, där man kan skriva i saker som man har tänkt att göra någon dag, jag har skrivit om den tidigare.

Helt perfekt faktiskt, har ju redan hunnit fyllt i och bockat av en sak som jag hade tänkt att göra nåndag, så nu är det ju bara att fortsätta. Har bland annat skrivit i följande:

Vi som vill ha en dag extra i veckan* Hälsa på en god vän och ta en fika, vilket jag inte ha gjort på mycket länge
* Rensa ut all bråte ur den s k sommarstugan som vi har på gården. Ett perfekt ställe att ha som festlokal den sommaren jag fyller 40, vilket dröjer något år till dessbättre, men jag ska för alldel inte vänta med utrensningen för det, det går ju även bra att ha andra kalas där.
* Slipa trappen
* Måla glasverandan

Ja ähum, listan kan göras lång, men jag kommer att fylla kalendern med drömmar, visioner och mål också, inte bara praktiska måsten, inte för att fika med väninnan är ett praktiskt måste, men ni förstår vad jag menar.

Hur skulle er nåndagslista kunna se ut?
3 Kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Ha ha nu är du fast! Jag skulle inte kunna leva utan min kalender :)

Helena Nygrund sa...

Vilken fin och smart bok! Har själv funderat på att skriva upp sådant jag skulle vilja ta tag i och när man har gjort det kan man belöna sig själv. Som för några år sen sa jag och min sambo att vi MÅSTE ta tag i att rensa ur källaren någon gång. Och rätt vad det var hade vi en heldag ledig i almanackan och jag sa till min sambo att vi skulle boka in källartid då. Sagt och gjort, vi tog med oss radion för att ha lite musik under tiden och våra döttrar fick hjälpa oss att bära iväg sånt som skulle kastas. Det blev en riktigt nostalgitripp när vi öppnade flyttlådor som ej packats upp på säkert 10 år, och det tog en hel dag nästan men oj vad nöjda vi var efteråt. Vi belönade oss med att gå ut hela familjen och äta gott.
Hmmm, det var som sagt några år sen och börjar nog bli dax igen...
Lycka till med din fina bok, och jag måste nog också skaffa något liknande.
Kram Helena

isa sa...

Jag gör vecko listor och stryker dem flesta sakerna redan i början av veckan. Men jag skulle nog behöva ha en kalender där det handlar om prioritera sig själv. För det är jag inte bra på..

*Som göra en inpackning i håret.
*Ta ett extra varmt bad.
*fika med mamma.
*Laga en middag utan stress och rå om sig själv med vardags lyx.

Så att införskaffa nåt liknande vore deffentivt nåt för mig :)